Gulasj er en nasjonalrett fra Ungarn som aldri går av moten. Det finnes utallige oppskrifter på gulasjsuppe verden over. Her er vår variant, en tykk og kraftig suppe med mye smak. Helt fantastisk god, og anbefaler virkelig å prøve :)
1.Skjær kjøttet i terninger, ca. 3 x 3 cm. Kutt løk og hvitløk i biter.
![]() |
Vi brukte flatbiff |
2. Brun kjøttet i en gryte med olje. Ha i løk og hvitløk, og surr til løken har blitt blank. Rør inn tomatpuré.
3. Brun kjøttet i en gryte med olje. Ha i løk og hvitløk, og surr til løken har blitt blank. Rør inn tomatpuré.
4. Tilsett bønner, paprika, gressløk og buljongterninger utrørt i vann. La det koke 20 - 30 minutter. Smak til med krydder.
(Man kan erstatte bønner med poteter og gressløk med purreløk)
Vi brukte en godt del chili så vi fikk en ekstra sterk smak på suppen, men dette er opp til hver enkel og hva som er ønskelig.
Ingredienser:
370 g kjøtt av storfe
2 ss olje, til steking
1,5 stk løk
4 fedd hvitløk
ca 140 g tomatpurè
3 ss bønner, uten lake
1,5 stk paprika
1 desj gressløk
2 stk kjøttbullsjongterninger
1 l vann
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 god desj chili
Tilsett gjerne paprikapulver og tørket oregano. Jo mer krydder jo bedre smak på suppen.
Næringsinnhold:
ca 270 kcal
ca 16 g karbohydrater
ca 7.7 g fett
ca 29 g protein
ca 7 mg jern
Håper det smaker :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar